gotvach.bg»Статии»Любопитно»Силата на Българското розово масло!

Силата на Българското розово масло!

розово масло

Българското розово масло е част от най-скъпите парфюми. България е прочута в света с висококачественото си розово масло. Ако не знаете, е време да научите, че в дамските парфюми се съдържат 99% от розовото масло.

Българското розово масло традиционно се използва за производство на най-висококачествени световни парфюми. Страните като Франция, САЩ, Великобритания, Япония и Швейцария са постоянни клиенти на нашето безценно масло.

Преди години немски учен със своя японски колега при посещение у нас извършили поредното си изследване на българското розово масло. Тогава японецът, който е шеф на голяма парфюмерийна компания, купува 150 кг розово масло, от което чрез дестилация извлича 12 г от веществото, което се съдържа в много малки количества само в най-качествените маслодайни рози.

Това е много малко количество но тези 12 г са концентрат с толкова силна миризма, че дава възможност при смесване да се произведат много повече от един парфюм.

В света съществуват над 5000 сортове рози, едва няколко от тях обаче притежават този специфичен аромат, който се търси в парфюмерийните компании. Един от тези сортове е нашата българска роза. България е сред най-големите производители на розово масло заедно с Турция, Мароко, Франция и Италия.

Освен в козметиката розовото масло се употребява и като медикамент. Японски и немски учени изследвали как маслото действа върху човешкото тяло. Установили, че то има невероятно позитивно въздействие върху жлъчката и действа екстремно върху сърцето.

Маслото е сред най-важните лечебни средства за стресирана, раздразнена и застаряваща кожа, защото стабилизира клетъчните стени. Маслото помага и при рутинна лъчетерапия на онкоболни.

Българска роза

С комбинацията на витамин А се използва за лекуване на алкохолизъм.

Розовото масло стимулира произвеждането на енцефалии - това е нещото, което ни кара да се чувстваме добре. Ежедневно можете да си почиствате вечер лицето с розова вода - придава младост и свежест на кожата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати