Бобовите шушулки крият неочаквани здравословни ползи!

Бобовите шушулки крият неочаквани здравословни ползи!

Бобовите шушулки са изключително полезни при диабет, отоци от бъбречни проблеми, копривна [треска], болки в ставите и при екземи. Сипете 2-3 супени лъжици ситно нарязани сухи бобови шушулки в 3-4 чаени чаши вода и варете 10-15 минути. След прецеждане пийте по 100 мл четири пъти дневно преди ядене, като се препоръчва да се осъществява лекарски контрол.

Сухите шушулки на боба съдържат инсулиноподобното вещество аргинин, също и аспарагин, лизин, холин, силициева киселина, танини и др. Бобовите шушулки разграждат захарите благодарение на съдържащия се аргинин и по такъв начин понижават кръвната захар.

Можете да консумирате бобовите шушулки и в различни зеленчукови рецепти. Ако имате проблеми с бъбреците и отоци можете да направите чудотворна запарка от 40 г шушулки в литър вряща вода. Изчаквате да се охлади и пиете по три пъти дневно па една чаена чаша.

Много полезна е тази запарка и при водни плеврити, хроничен ревматизъм, сърдечно-съдови заболявания - възпаление на обвивката на сърцето и сърдечна недостатъчност, придружена с отоци, повишено кръвно налягане в начален стадий. При копривна треска се прави запарка от 20 г изсушени бобови шушулки на литър вода.

Вари се 10 минути и се правят компреси с напоени тампони. Тази отвара помага и при заболявания на пикочните пътища.

Бобовите шушулки крият неочаквани здравословни ползи!

При болки в ставите е много ефикасно да вземете 1 кг зрял боб и да го изпечете. Смила се и се пресява през сито за брашно. Разделя се на 4 равни части, сложете 1 с.л. в 100 мл вода и оставете да ври 1 минута.

Пийте на малки глътки, накрая прецедете утайката и изпийте прецеденото. Пийте по 3 пъти на ден преди хранене. Печените бобови зърна, счукани на прах и посипани на местата с екземи повлияват много добре с упоритите кожни проблеми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати