Ползи от клеевата тинктура

Клеева тинктура

Пчелният клей е изключително полезен и помага при редица заболявания. В аптекарската мрежа на страната е широко разпространен спиртен извлек от пчелния прополис, известен с наименованието си клеева тинктура.

Неговите свойства и качества са масово рекламирани от лекари и билкари. Използва се както при редица заболявания, така и за профилактика на организма. Тъй като всеки организъм е различен, е възможно при някои хора да предизвика странични ефекти като алергия, затова при употребата му все пак внимавайте.

При синузит

Клеевата тинктура помага при синузит – по два капки във всяка ноздра два пъти на ден са достатъчни за справяне с проблема. По време на слагането им трябва да сте в легнало положение, за да може екстрактът да подейства.

При грип

Употребата на клеева тинктура при грипни заболявания е широко разпространена в България. Може да се използва като се капнат по две капки в ноздра или се смеси с вода и се изпие. Препоръчва се смесица от клеева тинктура с физиологичен разтвор. Употребата му значително намалява периода на лекуването и освобождава ноздрите.

При хрема

Заради силните си антибактерицидни качества намира приложение и при хрема. За да успокоите възпалената лигавица, следва да напоите с тинктурата 2 тампона, които се поставят в двете ноздри. Нужни са няколко минути, за да почувствате успокоение.

Клеевата тинктура е с противовъзпалителен и бактерициден ефект и има болкоуспокояващо действие върху организма. Помага и при високо кръвно, афти, гъбички по ноктите, възпалени венци, акне и др.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати