Тайната на индийската кухня се крие в подправките

Пиле по индийски

Индийската кухня представлява смесица от разнообразни вкусове и аромати, които на пръв поглед са несъвместими, но уникални на вкус. Говорейки за индийската кухня се сещаме за Гарам масала, къри и люти чушки.

При проведено изследване от индийския институт в Ню Делхи на над 3000 рецепти от индийската кухня е установено, че индийските ястия съдържат най-малко седем подправки, които са напълно различни една от друга!

Всяка подправка запазва вкуса си и не пречи на другата. Изследователите стигнали до заключение, че ключът към световната популярност на индийската кухня са именно подправките.

Когато говорим за подправките трябва да кажем, че не самите подправки са тайната на индийската кухня, а уникалната смесица от тях. Една от най-известните им подправки, която носи аромата на Индия, e Гарам масала.

Гарам Масала

Тя представлява смес от канела, кардамон, черен пипер на зърна, карамфил, семена кориандър и индийско орехче. Други често използвани подправки са шафран, анасон и кориандър.

В Индия залагат на лютивите подправки, като всички знаем колко полезни са качествата им – помагат за добро храносмилане и предпазват от болести.

Добре известни традиционни ястия и питиета са кондензираното мляко (кхойа), захарният сироп (чашни), индийската бира – Кобра, традиционните им хлебчетанаан, ноти и много други.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати