Лечебни свойства на бялата акация

Акация

Народните лечители препоръчват запарка от бяла акация при кашлица, язва в стомаха, главоболие, невралгия на лицевия нерв, ревматизъм, тифус, грип и стомашни кръвоизливи.

Акацията е богата на етерично масло, за лечение се използват цветовете, които са още неразтворени. Когато се берат не трябва да се мачкат.

Сушат се на сенчесто място. С цветовете и листата на бялата акация се лекува упорита кашлица, имат болкоуспокояващо и кръвоспиращо действие, имат изразено действие при повишена киселинност на стомаха.

Народните лечители препоръчват билката при стомашно-чревни проблеми- оригвания, киселини, гадене, болки, повръщане.

Тя помага много при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника. Има много добро действие върху болките в гърлото и главата, повишено кръвно налягане и ревматизъм.

Накиснете 1 супена лъжица от билката за 2 часа в 300 мл вряла вода и пийте по 1 винена чаша преди ядене три пъти дневно. За зъбобол може да се жабурите с отварата.

Трябва да знаете, че листата и кората на акацията са отровни и лечението с билката трябва да се контролира от лекар. Цветовете са за предпочитане, те са напълно безвредни. В България най-разпространена е бялата акация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати