Чудна смес от краставица и яйце заличава бръчките

Краставица

Краставицата съдържа хранителни вещества, които помагат за възстановяване на еластичността и здравината на кожата. Тя е отличен източник на витамин C и K. Тези антиоксиданти се борят ефективно срещу свободните радикали, които водят до отпускане на кожата.

Краставицата съдържа още силициев диоксид, основна съставка, способстваща за възстановяване на съединителната тъкан и заличаване на бръчките.

Яйчните белтъци са добро средство в грижата за кожата, тъй като те я стягат и възстановяват нейната здравина. Ето как може да заличите бръчките с помощта на маска от краставица и белтък.

Необходими продукти:

1/2 краставица

1 яйчен белтък

Начин на приготвяне:

Обелете краставицата и я нарежете на кубчета. Изсипете я в блендер и я разбийте добре до получаване на еднородна консистенция. Прецедете сместа с помощта на тензух и изсипете сока в подходящ съд. Към него добавете яйчния белтък и разбъркайте добре съставките.

Начин на приложение:

Нанесете маската върху предварително почистена кожа и я оставете да подейства за 15 минути, след което я отмийте с хладка вода. Повтаряйте, с процедурата 1-2 пъти седмично ще достигнете до желаните резултати.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати