Месоядци замеряха вегани с наденици в Грузия! Не харесвали диетата им

Вегани

Нападение от месни екстремисти бе извършено във веган кафене преди броени дни. Докато любители на здравословното хранене в Тбилиси, Грузия, се наслаждавали на любимите си напитки, били обсадени от агресивни привърженици на месоядството.

Разлютилите се месоядци започнали да замерят вегани с наденици и други колбаси, за да покажат крайното си несъгласие с начина им на хранене.

Разигралите се грозни сцени станали причина на мястото веднага да бъде извикана полиция, но за жалост, месните екстремисти успели бързо да офейкат, съобщават западни издания. След неприятната случка собствениците на веган заведението призоваха жителите на Грузия да ги подкрепят.

От кафенето са повече от сигурни, че нападението не е просто безвкусна шега, а действително сплашване от неонацисти. Според съдържателите на заведението техни клиенти и друг път са ставали жертва на подобни нападения.

Те обясняват, че нападателите им ги ненавиждат заради това, че не ядат месо, имат по-различен начин на живот, различни визия и дори по-специфични музикални предпочитания.

Собствениците на кафенето подчертават, че заведението се явява защитник не само на хора, придържащи се към растително хранене, но и всички граждани, които по един или друг начин се отличават от тълпата.

Те смятат в бъдеще да се предпазят от нападения, като поставят охранителни камери, които да гарантират сигурността на посетителите.

От нападнатото кафене се надяват гражданите да не стоят безучастно пред този проблем и да демонстрират своята солидарност.

Вече мнозина грузинци са се застъпили за правата на веганите и са изразили възмущения към постъпката на месните екстремисти. Други обаче все още гледат с насмешка на станалото и коментират случая шеговито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати