gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Наздраве! Всички бирени мезета на едно място

Наздраве! Всички бирени мезета на едно място

Бирени мезета

Бирата се сервира при най-различни случаи с най-разнообразни студени и топли мезета.

На бирата подхождат следните мезета: хайвери, риби, чирози, маслини, колбаси, кашкавал, сирене, варени яйца, език, печени меса, солена сланина, лютеница с чесън и много други вкусотии от родната и световната кухня.

От тези продукти могат да се приготвят сандвичи. Сандвичите се слагат на масата в големи чинии или се поднасят в малки чинийки.

Всяка домакиня би могла да приготви следните топли мезета за бира: печени филийки, хляб с печено в пергаментова хартия, сирене с масло и червен пипер, печен кашкавал на скара, кашкавал, леко запържен в огнеупорен съд и поръсен с червен пипер, паниран кашкавал.

Не по-малко вкусно мезе за бира са: панирано сирене, което трябва внимателно да се пипа, понеже е много трошливо; шницел по милански, който е паниран в яйце и в смес от настърган кашкавал, червен пипер и галета; топли кренвирши с горчица; топли раци; октоподи и др.

Прекрасно мезе за бира са печени, пържени, панирани и задушени меса, риби и птици, както и различни аламинути, приготвени от месо.

Мезе за бира

Агнешки, телешки или свински котлети се пекат на скара и се поднасят топли, поръсени с черен пипер. Те също са чудно мезе за бира.

Същите котлети могат да се поднесат панирани, както шницел по милански.

Много вкусни са и панираните топли чирози.

Направо е кощунство да поднесете бира със салати. Изключение правят ряпата, чесънът и хрянът.

От настърганата ряпа, подправена със сол, оцет и олио, се приготвят сандвичи върху филийки хляб, намазани с масло.

С настърган хрян и студени меса, език и др. се приготвят пикантни сандвичи.

Бира

Много апетитно мезе за бира са солените бадеми, фъстъци, лешници и др.

През горещите летни дни бирата се изстудява в съд с лед. В тези дни бирата най-много върви с пържени картофи и с пържена цаца.

Бирата се сервира във високи чаши от светло стъкло.

Обичайно е през лятото да се пие светла бира, а през зимата - тъмна, но всеки консумира според предпочитанията си.

При пиенето на бира не трябва да се бърза.

Изпиването на чаша студена бира на един дъх не е разумно, защото по този начин може да се получи разстройство или простуда.

Бира, която е променила цвета, бистротата и вкуса си, не бива да се поднася.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати