gotvach.bg»Статии»Любопитно»Легенда за френските вина

Легенда за френските вина

Вино

Преди много години във Франция живял знаменит винопроизводител. Когато усетил, че не му остава още много време на този свят, той посадил седем лозя от различни сортове.

Идеята му била от всички тях да направи невиждано досега ароматно вино, което да остави в наследство за седемте си щерки.

Когато издъхнал обаче, своенравните девойки не довършили делото му. Те си разделили лозята и всяка направила вино от отделен сорт, като му придала някои от своите най-силни качества.

Розалия, която обичала веселието и пъстротата на живота, приготвила от събраното грозде виното Каберне Совиньон Розе.

Месо

Тази невероятна напитка, отличаваща се с плодова свежест и букет от виолетки, точно като младата жена може да накара всяко сърце да трепне. Невероятното вино тя използвала като допълнение към леко бяло месо и нетлъсти риби.

Романтичката Емилия пък обожавала цветята. Тя сътворила Шардоне, като му придала нотки на полски китки и сладникаво ухание. Златистата напитка тя обичала да консумира с птиче месо и изискани рибни блюда.

Сестра ѝ Валентина била изключително сърдечен човек и душата на компанията. Тя не била претенциозна като останалите девойки, затова и създала виното Гренаш, което поднасяла на другарите си в комбинация с месо на скара, шунка и различни други колбаси.

Розалина пък искала да дарява хората около себе си с усещане за уют и топлина. Ето защо тя добила кадифеното вино Мерло. Охлаждала го до 15 градуса и го сервирала на гостите си със задушено агнешко месо, трюфели и леко сирене.

Каберне Совиньон

Клотид била най-веселата и енергична от сестрите си. От всяка неин жест лъхал свежест и екзотика. Именно такова е и виното, което тя създала. Совиньон блан чаровницата поднасяла с лека риба и изтънчени морски деликатеси;

Мадлен пък била сестрата с най-цветущ характер. Нейно дело е виното Каберне Совиньон, отличаващо се с ухание на касис, ненатрапчива пикантност, сладък послевкус. Каберне Совиньон е и идеалната съставка за всеки сос към месни специалитети.

Мария, която била огнена и силна жена, създала виното Сира. Както всички, докосвали се до него знаят, това е напитка, докарваща небцето до екстаз. Свежото и плодово вино с едва осезаемо ухание на подправки тя решила поднасяла с дивечово месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати