Иновация! Ще пием синьо вино

Синьо вино

Уникална иновация е на път да превземе европейския пазар. Ако ви е писнало от обичайните бели и червени вина, то пред вас е новото синьо вино.

Във винените листи в ресторантите скоро ще се добави нова палитра. Иновацията е наречена Гик и представлява смес то бяло и червено вино. В него няма добавени оцветители и подсладители. Синият му цвят е постигнат изцяло от смесването на натурални съставки - химическо вещество от растението багрилна сърпица, синилник заедно с пигмент от розова ципа.

Идеята дошла на шестима млади предприемачи от Баския регион в Испания. Те са я заимствали от книгата на Стратегията Син океан на В. Чан Ким и Рене Моборньо. В нея бизнес пазарът е представен като изпълнен с конкуренция червен океан. Целта е да се намери стратегия, за да стане водата отново синя.

Баският регион е популярен с производството си на пенливи вина. Идеята обаче е новия продукт да е нещо ново и да не се вписва в никакви стереотипни граници.

Създателите на синьото вино са на път да направят най-голямата иновация във винената индустрия досега. Те са категорични, че синият цвят е символ на иновация, лекота, промяна, развитие и безкрайност.

Пушена сьомга

Младежите нямат никакъв опит във винопроизводството. Въпреки това са на мнение, че винената индустрия в Испания има нужда от революция и са убедени, че иновацията им ще направи точно това. Засега се знае, че новото вино ще си подхожда най-добре с пушена сьомга, суши, начос с гуакамоле и паста Карбонара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
О, не! Идва ми малко в повече този цвят вино! Харесвам много синият цвят, но все пак червено вино.... си звучи страхотно!
0
0