Яжте банани при киселини и стомашно разстройство

банани
Закачалка за торби за боклук-24%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
14.50 лв.
Виж ››

Бананите често са описвани като идеалната храна. Те нямат мазнини, холестерол или натрий, но са пълни с фибри, витамин С, витамин В6, фолиева киселина, калий и сложни въглехидрати. Екзотичният плод е лесен за храносмилане, което го прави лек за стомаха и любима храна за бебета и възрастни хора. В същото време бананите са чудесен лек за киселини в стомаха и стомашно разстройство.

Изследвания показват, че всеки средностатистически възрастен страда от диария поне четири пъти в годината. Точно в тази светлина бананите са изключително полезни за справянето с този проблем, защото са перфектно средство срещу разстройството. Те са задължителен елемент от хранителния режим на хората, възстановяващи се от диария.

Перфектната комбинация за това възстановяване е банан, ориз, ябълково пюре и препечена филийка, богата на фибри. Допълнително предимство е калият в бананите. Този минерал е един от най-важните електролити, които тялото губи при пристъп на разстройство. Точно и поради високото съдържание на калий, този плод е предпочитан като енергийна закуска от спортистите.

Бананите имат мощно запичащо действие. Точно и затова трябва да се внимава да не прекалите и да се получи обратен ефект. Бананите съдържат и пектин, вид разтворими фибри, помагащи за правилната функция на червата. В екзотичните плодове се съдържа и инулин. Инулинът е пробиотик и е важен за полезните бактерии в чревната система, наричани още пробиотици.

В бананите има и по-лесно смилаеми въглехидрати, отколкото във всеки друг плод. Тялото изгаря калориите от въглехидратите по-бързо и по-лесно, отколкото калориите от протеини или мазнини.

За да има желания ефект, бананите трябва да се консумират хубаво узрели. Редно е, ако са зелени, да се изчака да узреят правилно. Съхранявайте ги при температура от 18 до 20 градуса. В противен случай плодовете ще почернеят и ще се разкашкат. Дори и в страните, където виреят, тези плодове се берат зелени и се съхраняват, докато узреят.

Банан

Бананите имат седем етапа на зрялост, но последните три фази са най-важните за потребителите. Когато са зелени, плодовете са най-подходящи за пържене, при жълт наситен цвят са готови за похапване, а когато имат жълто с кафяви петна, са подходящи за печене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати