Това са трите най-здравословни подправки

Куркума

Малко хора могат да се хранят безсолно, но ако заменят солта с друг три много полезни подправки, ще са много по-здрави според проучванията.

Билките и подправките са доказалите се защитници на човешкото здраве.

Научните експерименти от последните десетилетия обаче са категорични, че три от подправките се отличават от другите с техните лековити свойства.

Те са препоръчвани като задължителна част от хранителния режим на всеки.

Куркума

Куркумата е чудотворна подправка, а експеримент в лабораториите на университета Мериленд е установил, че е нужна само една лъжичка куркума на ден, за да се намали броят на увредените клетки в тялото.

Увредените клетки са една от най-честите причини за появата на различни заболявания.

За куркумата е доказано още, че е мощен антиоксидант и имуностимулатор, а хората, които я прибавят към ястията си всеки ден, са по-здрави и с по-бърз метаболизъм.

Черен пипер

Черен пипер

Черният пипер е богат на съставката пиперин, който помага на тялото да усвоява хранителните вещества от продуктите, които консумираме. Само щипка черен пипер е нужна, за да имате здрав черен дроб.

Пиперинът помага при освобождаването на токсините и забързва метаболизма.

Лют червен пипер

Червен пипер

Редовната консумация на лют червен пипер поддържа стомаха ви здрав и се бори с киселините. Лютото вещество в него предпазва от подуване на корема и дискомфорт на стомашно-чревната зона.

Експериментите са показали още, че ако поставите малко лют червен пипер в ноздрите си, проблемите ви със запушения нос и запушените синуси ще се решат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати