gotvach.bg»Статии»Любопитно»Вижте най-популярните фестивали за храна по света

Вижте най-популярните фестивали за храна по света

Италианска Пица

Всеки фестивал на храната може да обедини различията на хората с вкусотиите, които предлага. На опредени места почитта към определени продукти се превръща в истински празник.

От foodpanda ни представят най-популярните фестивали на храна, където се предлагат както традиционни за региона рецепти, така и нестандартни ястия, които изумяват и най-големите майстор готвачи.

Фестивалът Лунен кекс в Азия

Всички азиатски страни организират огромни пиршества на всеки 15 ден от осмия месец според китайския календар. Тогава се почита богинята на Луната и за да ѝ се отблагодарят за богатата реколта през годината, жителите на тези страни приготвят сладки изделия.

Пица Фест в Италия

Блини

Най-големият фестивал на пицата се провежда в нейното родно място – Неапол. Тогава най-добрите майстори на италианското кулинарно изкушение демонстрират своите умения.

Фестивалът Масленица в Русия

Това е традиционен фестивал в Русия, с който се посреща пролетта. За него се приготвят златисти палачинки, символизиращи слънцето, а всички присъстващи се окичват с огърлица от сладки кръгчета, наречени шушки.

Фестивал на храните в Австралия

Феновете на месото и виното задължително трябва да посетят този фестивал. Той включва 10-дневен хранителен маратон, на който можете да се наслаждавате на многостепенно меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати