Рибено масло е тайната на дълголетието

Жана Г.Жана Г.Новак
Рибено масло

Рибеното масло, което е богато на полиненаситени мастни Омега-3 киселини, помага за продължителната жизнена дейност на клетките, твърдят американски учени от университета в Калифорния.

Те твърдят, че с този еликсир на дълголетието помага на сърдечно болни. Рибеното масло се ползва като лек за сърдечни пристъпи. В изследване на учените участвали 608 сърдечно болни от различни кардиологични центрове.

Те получавали по няколко лъжици рибено масло всеки ден. Резултатите показали, че полинанеситените мастни киселини благоприятно влияят върху теломерите.

Това са крайните участъци на хромозомите. Влиянието на полиненаситените киселини било най-осезаемо върху дължината на теломерите.

А е известно, че дължината на теломерите е маркер за биологично остаряване. С течение на времето тези участъци на хромозомите се скъсяват, като стават по-чувствителни към някои заболявания, предизвикани от процеса на стареене на организма на човека.

Капсули рибено масло

Освен това омега 3 помага на сърцето да помпа кръв нормално, както и на възможността да бъде предотвратен летален изход заради спиране на сърцето.

Американските учени стигнали до извода, че показателят на смъртност от нарушение на работа на сърдечно съдовата система след добавяне на рибено масло в ежедневното меню е намалял с 27 на сто.

Включването на рибеното масло в менюто на сърдечно болни намалява внезапната нужда от хоспитализация. Затова учените съветват този еликсир да бъде включен в менюто поне два пъти в седмицата.

Ако човек не харесва рибеното масло, може да го замени с богатите на полиненаситени мастни киселини риби като скумрия, сьомга, сардина и пъстърва.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати