Ето как да направим перфектните пържоли във фурна

Ето как да направим перфектните пържоли във фурна

Пържолата е страхотно ястие, ако се подготви по правилния начин. Пържолите приготвени във фурната на специална "скара“ са чудесни, ако искате да получите идеалното парче месо, особено когато не разполагате с достъп до барбекюто на двора.

Решетката позволява храната да бъде над тавата, така мазнината може да изтече в тавата, а не да се събира около месото. За разлика от дворното барбекю, това готвене във фурната осигурява постоянен контрол на температурата и удобство на печене у дома.

Избор на пържола

От месарски магазин или от магазин за хранителни стоки, изберете пържола, наподобяваща мрамор (това означава, че месото е малко пъстро) и има хубав червен цвят.

1. Най-добре е да се пекат пържоли, които са средни по дебелина. Така че, изберете пържоли, чиято дебелина е до 3 см. Ако пържолата е прекалено дебела, външната част на месото ще прегори, а вътрешната страна няма да се е опекла.

2. Ако държите месото в марината, то трябва да бъде в хладилник (при температура от 4-5 градуса или по-ниска), особено ако оставите пържолите мариновани в продължение на повече от 30 минути. Това ще помогне за предотвратяване на хранителни отравяния. За да получите по-добър вкус, оставете пържолите да почиват в продължение на 20-30 минути. Преди да започнете печенето, темперирайте месото.

Подготовка на пържолите за печене

Ако пържолите са ви с много добро качество (например говеждо филе), това е достатъчно, за да овкусите със сол и черен пипер.

Ето как да направим перфектните пържоли във фурна

За по-твърди парчета месо, можете да използвате марината, която ще им даде приятен аромат и ще ги омекоти. Дръжте говеждото час или повече в сос, съдържащ комбинация от оцет и сол (или соев сос). Това ще омекоти твърдите месни влакна и ароматът ще проникне дълбоко в пържолата. Поставете пържолите в чиния или купа, налейте маринатата и покрийте с капака на съда или пластмасова обвивка.

Подгответе тавата във фурната. Когато пържолите ви са готови за печене, поставете решетката в фурната, така че горната част на пържолите да е на 10 см разстояние от нагревателя. След това загрейте фурната до 180 градуса. Поставете пържолите на скарата, като отцедите излишната марина.

Времето за печене на пържоли до голяма степен ще зависи от месото и вида на фурната, която използвате. Времето за печене варира от 3 до 18 минути. Опитът показва, че трябва да наблюдавате печенето на пържолите. Когато се изпекат от едната страна, обърнете и от другата, в противен случай месото ще изгори.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати