Здравословните храни, които всъщност не са такива

Здравословните храни, които всъщност не са такива

Салата Айсберг

Популярно е твърдението, че ние сме това, което ядем. Това не е просто израз, защото в него се съдържа голяма доза истина, особено ако се вземе предвид ефектът на храната върху нашето тяло и мозък. Разбира се, в зависимост от това, което ядем, този ефект може да бъде както полезен, така и изключително вреден.

Това обяснява защо толкова много от нашите заболявания като диабет, сърдечни проблеми, депресия и затлъстяване имат толкова общо с това, което ядем и как се храним. В крайна сметка нашето тяло е нашият храм и трябва да бъде третирано с уважение и любов.

Проблемът се състои в това, че днес до голяма степен хората не знаят какво е здравословно. Търсим алтернативни решения, но често вместо здравословна храна, ядем поредния вреден продукт. Представяме ви и няколко примера за това. Има няколко храни, които са популяризирани като здравословни, но всъщност не са такива.

Салата Айсберг

Не се заблуждавайте, в салатата айсберг има много вода и като цяло е добра за вас. Истината е, че в сравнение с другите зелени салати й липсва хранителна стойност. Тя не осигурява на тялото ви витамини и минерали, от които то се нуждае.

Кафяв Ориз

Кафяв ориз

Счита се, че кафявият ориз е по-полезен от белия. Това обаче не е вярно. В кафявия се съдържа определено ниво на антихранителни вещества като фитати, които могат да затруднят абсорбирането на минералите, които съдържа.

Мюсли

Вярно е, че мюслито предлага голям брой фибри и желязо, но това, което много от нас не знаят, е, че заедно с тези предимства то има много високо съдържание на калории и мазнини, които не ви трябват, и съдържа много захар.

Банани

Въпреки че бананите съдържат в себе си високи нива на полезен калий, те не са здравословни за хората, имащи нужда да поддържат ниски нива на гликемичния си индекс. В такива случаи се препоръчва авокадото, което има подобни функции и не вреди на никого.

Сушени плодове

Сушени плодове

Ако изборът ви е да ядете бонбоните или сушените плодове, плодовете са по-здравословният вариант. Знайте обаче, че е много по-здравословно да хапвате пресни плодове, вместо сушени. Те съдържат повече хранителни вещества и фибри, като нивото на захарта им е по-ниско.

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло съдържа големи количества здравословни мазнини, витамини, минерали и протеин. Но то трябва да се консумира в умерени количества, защото от него много бързо се напълнява.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
13.11.2017 15:09
и сега тук , какво пише за кафявия ориз


точно обратното, само психирате хората
1
0
Сергей Анчев
Сергей Анчев
30.10.2016 22:44
Извинявам се но това вече сме го чели. Явно сте го преписали от някъде.
7
3