gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лукът е естествен антибиотик

Лукът е естествен антибиотик

Нарязан лук

Лукът е богат на етерични масла и ароматни лекарствени вещества, които унищожават вредните бактерии в устата и червата. Зеленият лук има специално място на масата, тъй като той е съществена част от любимата зелена салата.

Той е изключително богат на минерали, особено калий, фосфор и калций, които защитават сърдечния мускул и костите и на витамин Б комплекс. Също така съдържа glucoquinine, растителен хормон, който понижава кръвната захар, така че е особено полезен и за диабетиците.

Лукът е чудесна добавка към храната на хора, които искат да намалят тегло си и да прочистят организма си от токсините, които са натрупани от тежката зимна храна.

Той е богат на етерични масла и лекарствени ароматни вещества. Вярно е, че те предизвикат неприятен дъх след хранене, но те са естествени антибиотици и унищожават вредните бактерии в устата и червата.

лук

Сокът от лук се използва срещу различни кожни инфекции и когато се смеси с една супена лъжица мед е ефективно средство за защита срещу дихателни проблеми. Въпреки това, лекарите предупреждават, че тази храна е "силна" за хора с чувствителна лигавица на стомаха.

Не се препоръчва на тези, които страдат от гастрит, защото стимулира секрецията на стомашен сок. Негативното действие да се намали, ако лукът е нарязан вертикално и след това се натопи в студена вода за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати