gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ето защо трябва да ядем само сезонни храни

Ето защо трябва да ядем само сезонни храни

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1461k101k
Здравословно хранене
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
8.90 лв.
Виж ››

По-голяма част от хората са чували, че е препоръчително, ако искаме да бъдем здрави и изпълнени с енергия, да консумираме определени храни според сезона, в който сме.

Ако се водите по максимата „ Аз съм това, което ям” най-добрият избор за вас е да речем през пролетта да се храните с продукти, които растат и узряват само през пролетта и така нататък.

Зелените и свежи цветове на пролетните зеленчуци ще внесат хармония в живота ви и ще ви накарат да почувствате свежестта и бодрото настроение на ранната пролетна роса.

Следвайки този принцип, ние се сливаме с природата, като така най-лесно подхранваме здравето си. Именно това е и главното нещо, което се случва с организма ни през пролетта и лятото- той се подхранва и зарежда за предстоящите есен и зима, когато изборът на прясна храна е сравнително по-ограничен.

Нашите органи са така устроени, че се нуждаят от това допълване на различни по форма, цвят и вкус храни през различните сезони.

Здравословна закуска

Дори и да смятате, че се храните здравословно, защото хапвате предимно салати, ако те не са съобразени със сезона и ги консумирате прекалено дълго време организмът се пренасища и те не му влияят по желания начин.

Днес на пазара можем целогодишно да намерим богата колекция от всякакви видове плодове и зеленчуци, което ще рече, че те се обработват с огромно количество препарати, за да издържат по-дълго време и в същия момент, не само че вече не са полезни, но в някои случаи стават вредни или дори опасни за здравето ни.

Слънцето, дъждът, вятърът, снегът през различните сезони оказват въздействие главно върху външния ни вид, но същевременно храната е тази, която ни помага да се адаптираме и да си подсигурим желаната хармония между визията и здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати