Бозата: Ценна хранителна добавка

Боза

От дълги години бозата се използва като лечебно средство. Съдържащите се желязо, фосфор, ниацин, натрий, витамини А, В1, В2 и Е, решават много здравословни проблеми.

Бозата и кърменето: Майките по време на бременност трябва да обръщат особено внимание за здравето на костите. Бозата освен, че поддържа костите на бебето здрави и ги подсилва, в същото време и предпазва майката от костни проблеми.

Съдържащите се активни дрожди в бозата увеличават кърмата и набавят на бебето необходимите витамини. Освен това помага и при настинка и грип. Приемането на боза преди, по време и след бременност набавя на организма необходимото количество енергия.

Бозата и ракът: Съдържащите се витамини и минерали в бозата предоставят необходимите хранителни вещества, необходими на организма при борбата с рака. Това предотвратява образуването на канцерогенни вещества в организма, укрепва имунната система и предпазва от рак.

Бозата и храносмилателната система: Бозата действа като лечебно средство за храносмилателната система. Млечната киселина, образувана по време на ферментацията, улеснява храносмилането и премахва стомашните спазми, регулира чревната флора. Има пробиотичен ефект, дължащ се на полезните бактерии в структурата си.

Бозата и настинките: Повишава съпротивителните сили на организма при борбата с грип, хрема и настинка. Действа лечебно при инфекции на гърлото и кашлица. Учените твърдят, че именно децата трябва да консумират най-много боза. Така през зимния период дихателните пътища ще са облекчени, отхрачването ще е по-лесно, дишането по-спокойно.

Бозата и красотата: Редовната консумация на боза придава гладкост на кожата и видимо я поддържа млада. Забавя стареенето и придава сила и здравина на косата. В света на козметиката често се споменава за качеството на бозата като овлажнител.

Бозата и общото здраве: Набавя на организма необходимата енергия, благодарение на съдържащия се витамин К в нея. Бозата е изключително предпочитана от спортистите. Витамин В, който се съдържа в бозата, премахва мозъчната умора и избистря ума.

Помага при стрес. Съдържа витамин В комплекс, който допринася за здравословното хранене. При направени изследвания е установено, че съдържащата се никотинова киселина в бозата намалява нивото на лошия холестерол и поддържа добрия. Както виждате бозата е ценна хранителна добавка.

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати