Шоколад, банани, спанак: Храни за щастие

Черен шоколад

Съществува връзка между храната и щастието. Има храни, които оказват положително влияние върху настроението ни, носят радост и щастие на душата.

Нашите настроения се определят от два вида невротрансмитери. Първите са инхибиторни, вторите са възбуждащи. Хората са в добро настроение, когато двата вида невротрансмитери са в равновесие. Серотонин е невротрансмитер оказващ влияние върху сивото ни вещество.

Храните, които подпомагат неговото производство са -шоколад, банани и спанак. В направено изследване са участвали екипи от учени - биолози, психолози, инженери и невролози.

Спанак

Проследява се емоционалната реакция на хората, когато приемат тези храни и се проследява мозъчната дейност. Първо се дава храна, която е добре позната на хората, после се включват по-малко познати храни и се прави анализ на мозъчната реакция.

Секунди след като опитал познато ястие, мозъкът достига най-високи нива на емоционална активност. Така е винаги когато хапваме дадена гозба.

Храната е вълнуваща и ни прави щастливи. Най-силен дразнител е шоколадът. При жени, мъже, малки и големи шоколадът винаги носи щастие и вълнение. Той е една от най-предпочитаните храни за щастие.

Банани

Шоколадът може да се включи в много рецепти. С него се приготвят кремове, сладкиши, бисквити, торти, рула и още много други вкусотии. Хапвайте на воля и бъдете щастливи, но все пак не прекалявайте с това удоволствие, нека да е умерено и балансирано!

В бананите има триптофан, който се превръща в серотонин в мозъка ни. Затова като се консумират банани ние се чувстваме спокойни и щастливи.

Спанакът съдържа много витамини от В групата и фолиева киселина. Те се използват в процеса на създаването на серотонин и ни носят удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати