Непознатите малини-албиноси

Бели Малини
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Най-използваните и често срещани малини днес са червени на цвят. Не бива обаче да оставате с грешното впечатление, че това е единственият сорт малини. Официално описани вече са около 200 вида в различни нюанси на цветовата гама.

Изключително интересни обаче се оказват тези, които от една страна не привличат с цвят, а от друга именно това ги прави много по-екзотични и интересни. Малините-албиноси са семпли и доста изчистени като визия и затова тяхната употреба в кулинарията все повече се разраства.

Като вкусови качества или степен на полезност и съдържание на витамини, те са абсолютно същите като и останалите малини, но факта, че се намират по-рядко и са сравнително недостъпни, кара изтънчените кулинари да декорират най-фините си шедьоври с тях.

В повечето случай те биват използвани за сладки произведения на кулинарното изкуство като ванилови кремове или такива на базата на шампанско.

Сангрия

В разгара на горещото лято можете приятно да изненадате гостите си ако използвате бели или жълти малини в комбинация с лимони, газирана напитка и бяло вино под формата на известната охлаждаща лятна напитка сангрия.

Малините-албиноси се срещат през всички сезони освен зимата, но активно започват да дават плод след късна пролет. Дори и да не сте най-големия почитател на малини, цъфтящият почти през цялата година храст се оказва доста привлекателен дори като декоративно растение на двора.

Тъй като трудно ще ги намерите на пазара, ако имате имате двор и малко свободно местенце там, трябва да знаете, че малините- албиноси не са особено претенциозни растения.

Единственото, което трябва да съобразите е факта, че те растат под формата на храст и затова трябва да им запазите малко свободно повече място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати