Чай от ечемик - истински еликсир за тялото!

Чай от ечемик
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Ечемикът е растение, което лесно се приспособява към различен климат, може да се отглежда много лесно в отделните райони. В световен мащаб ечемикът е сходно растение с пшеницата. Почти всеки знае, че това лечебно растение се използва при производството на бира.

Ечемикът е широко признат сред зърнените храни и в същото време има големи ползи за организма. Използва се в много области. Много народи се възползват от предимствата на тези билки при лечение на заболявания.

Как и за какво може да се използва ечемикът?

Освен че се използва като лечебно средство, ечемикът се използва по най-различни начини. В древни времена се използвал предимно при приготвянето на хляб. Шумерите и вавилонците пък използвали зърната ечемик като валутна мярка. Римляните също са използвали ечемик за приготвяне на хляб и супа.

Може да се обобщи, че ечемикът е широко използваем за направата на хляб, торти, супи, алкохолни напитки. Днес сред любимите напитки на много хора е и чаят от ечемик.

Чаят от ечемик е богат на въглехидрати, фибри и различни минерали. Освен това съдържа още витамин В, селен и магнезий, което предотвратява образуването на камъни в жлъчката. Намалява риска от различните видове рак, особено рак на гърдата и дебелото черво главно поради влакнестата си структура. Осигурява защита срещу сърдечно-съдови заболявания.

ечемик

Поради съдържанието си на фосфор, предпазва структурата на клетките, улеснява храносмилането. Чаят от ечемик е добър диуретик.

През зимния сезон предпазва от грип, настинка, треска, бронхит. Именно поради това е добре през този сезон да се консумира много чай от ечемик.

Благодарение на съдържащите се магнезий и селен в него, се укрепва имунната система. Магнезият предпазва мускулната и костната структура, а селенът защитава клетките и целия организъм.

Осигуряването на защита срещу заболявания на белите дробове е още едно предимство на чая от ечемик. Освен това е ефективен срещу диария и чревни инфекции.

Източник на енергия за възрастните хора. Регулира диабета и скорбута. С консумацията на чай от ечемик можете да се отървете и от кожни проблеми и дефекти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати