Треволистен чесън - вкусен и лесен за отглеждане

Треволистен чесън
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Треволистният чесън е също така добре познат и под името чеснова трева. В източно-азиатските държави той е изключително често отглеждан като обикновен зеленчук. Отскоро става все по-широко разпространен и на пазара в Западна Европа.

За разлика от обикновения чесън, при този вид луковицата не става достатъчно голяма, но всъщност не тя е и важната тук. Листата и при някои сортове стеблата са тези части от растението, която се консумира. Листата достигат дължина от около 30 см и вкусът им е много по-мек и приятен от този на обикновената глава чесън.

Хората започват все по-често да избират Треволистния чесън, защото той е многогодишно растение, което се разсажда от семена, образуващи се в големи туфи по върховете. Когато прецъфти растението, тези туфи се пукат и семената се разпръскват и разсаждат.

Ако пък нямате нужда от толкова много цвят и семена за следващата година, можете да режете част от тези цветоносни стъбла и така растението ще има възможността да изхранва повече листна маса.

Единственото, което трябва да направите като първоначални грижи, е да направите разсад в кофички от семена и да го прехвърлите в градината, когато стане поне 5 см на височина.

Треволистен чесън

Треволистият чесън се разсажда на разстояние 30х20 см един от друг. Оттук нататък грижите, които ще полагате за него изобщо не са трудни или специфични - нуждае се единствено от поливане и плевене.

Ако пък решите да сменявате мястото му е градината, най-лесно пресаждането ще се получи през есенно-зимния период.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати