Защо да изберем билков чай вместо зелен или черен?

Билков чай

Билковите чайчета стават все по популярни с всеки изминал ден. Сега през лятото е добре да се консумират всеки ден в умерено количество. Освен че са лечебни, те имат и терапевтични свойства.

Чаят винаги се е смятал за ключов фактор за добро здраве, мъдрост и щастие. Ползите му са известни за всички, но най-добре изберете билков чай вместо зелен или черен.

Първата важна причина за този избор е, че билковия чай увеличава здравето на мозъка и увеличава умствената способност на клетките. Чай от лайка е много по полезен при депресия, стрес и безпокойство.

Билковите чайове намаляват риска от Паркенсон и противодействат на окислителния стрес в мозъка и като цяло ограничават всички заболявания.

Друга важна причина за употребата на билков чай е, , че те не позволяват кожата ви да старее. Чаят от мента има високо съдържание на витамин С, каротин, дъбилни вещества, етерично масло в комбинация с мощни антиоксиданти е предпочитан при кожни проблеми.

Чай

Пиенето на билков чай пречи да се трупат килограми - не по-малко важна причина. Ако пиете по 3 чаши билков чай на ден, няма да се тъпчете с всякакви боклуци и така няма да пълнеете. Чаят от мента не само подобрява храносмилането, но е и природен лек при киселини в стомаха.

По същия начин действа и чай от мащерка, копър и други. С билков чай се увеличава имунитета, защото са добър източник на важни витамини и антиоксиданти, а те, от своя страна, подсилват имунитета ви, предпазват от вирусни инфекции като кашлица, грип, настинки и др.

С билков чай се предпазвате от лош холестерол, депресия, прочиствате черния дроб, а те оказват и общо детоксикиращо действие на тялото ни. Затова трябва да се пие билков чай - за здраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати