Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Внимание! Храните, които стават отровни, ако прекалите с консумацията им

Внимание! Храните, които стават отровни, ако прекалите с консумацията им

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Гъби

Няколко хранителни продукта, които хапваме често и редовно присъстват в ястията ни, могат да са изключително опасни за здравето и живота ни, ако ги консумираме в големи количества или не внимаваме със съхранението им.

Гъби

Гъбите са една от първите храни, които човечеството е консумирало, а хранителната им стойност е равна с тази на месото. Известното е, че трябва да сме внимателни с подбирането на гъби за ястията си, защото сред тях има и отровни видове.

Бадеми

Не всички обаче знаят, че и ядливите гъби могат да са опасни за здравето, ако са престояли дълго време.

Бадеми

Бадемът има две разновидности – некултивиран и горчив бадем и култивиран и сладък бадем. Некултивираният съдържа цианид и е отровен, ако го консумирате суров. По тази причина в много държави е забранена продажбата на сурови бадеми.

Бразилски орех

Бразилският орех е сочен като една от храните, попиващи радиацията на Земята. По тази причина не е полезно да консумирате бразилски орехи в големи количества. Друг от от радиактивните продукти е бананът и според научните изследвания може да се разболеете от лъчева болест, ако изядете повече от 5 милиона банана.

Индийско орехче

Индийско орехче

Подправянето на ястията с щипка или две индийско орехче ги прави много по-вкусни и ароматни. Но в големи дози подправката ще действа на човешкия организъм, точно както му действа употребата на марихуана.

Индийското орехче в големи количества се превръща в силен халюциноген, а ако се инжектира венозно може да причини смърт. В миналото се е използвал за предизвикване на аборти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest