Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!

Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Насипно кафе

Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки от нас мечтае, когато отвори очите рано сутрин. То не само ни действа разсънващо и тонизиращо, но често пъти се явява и повод за среща между приятели, а понякога дори и между непознати.

За да му се насладим напълно обаче и да знаем, че наистина пием хубаво кафе, трябва да имаме представа за това колко качествено е то, защото често пъти вкусът и ароматът му биват унищожени при неправилно съхранение.

Именно това трябва да ви накара да премислите отново дали да купите малко по-евтиното насипно кафе от близката будка или магазинче или да търсите позната марка, добре запечатано и вакуумирано такова.

- Ако не се съхранява добре кафето (необходими са специални помещения и подходяща температура на въздуха и влажността), то в него могат да се появят микотоксини, които подпомагат образуването на ракови клетки;

- Няма как да разберете кога и от кого е произведено и доставено кафето, съответно и срока му на годност;

- Чувалите, от които продавачът ще гребне вашето насипно кафе, обичайно са зеблени и стоят отворени за по-голямо удобство при работата с тях. Това автоматично добавя още 2 вреди от този начин на съхранение - власинките, които попадат в кафето от чувала, и факта, че той стои цял ден отворен и в него могат да попаднат всякакви микроби;

Кафе

- За 3 дни изпеченото кафе губи 30 процента от аромата си и значителна част от вкуса си, ако не е сипано в добре затворена опаковка. За две седмици процентът на загуба се увеличава на 56.

Вакуумната опаковка способства за съхранението на силния аромат и вкус на кафето, пази го от всякакъв вид замърсяване и вредните влияния на влагата и кислорода, посочва точно и ясно производителя и датата на годност.

Внимателно помислете пак, преди да купите следващото си кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest