gotvach.bg»Статии»Любопитно»Нова мания: Кашер хотдога измества обикновения?

Нова мания: Кашер хотдога измества обикновения?

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1461k101k
Хотдог
Малка стъклена кутия за храна с капак-33%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Манията по Кашер храните се разраства с всяка изминала година. Именно поради това напоследък се заговори, че една от най-масово купуваните и приготвяни бързи храни в света е на път да бъде изместена от своя Кашер вариант - става въпрос за хотдога.

Вманиачени по здравословното и диетично хранене, масово хората посягат към този тип храни, макар да се водят само от това, че са чували или чели някъде, че кашер се свързва с чиста храна.

Ако сте решили да си купите Кашер хотдог, може да бъдете сигурни, че в наденичката му няма да има кожа, желатин или различни подобрители и ароматозатори, които обичайно се използват за направата на кренвирши и наденици, но със сигурност в сандвича ви няма как да има и свинско месо.

Не се учудвайте! Точно затова препоръчваме преди да се подведете по някоя нова мода в храненето, първо да проучите откъде идва тя и на какво се базира.

Кашер е тип хранене при Евреите, според което трябва да се консумира чиста храна, но за да бъде тя чиста, трябва да отговаря на техните религиозни закони.

Кашер Хотдог

Специално в случая с хотдога, ако наденичката се прави от бозайник, той трябва да е чифтокопитен и задължително преживен. Ако не отговаря на едно от тези условия (както например прасето), тази храна е Трефе - мръсна и неподходяща.

За финал ще кажем, че наистина не може да се говори за това дали Кашер храната е по-добра от обикновената, по-скоро е по-специфична и подходяща за тези, които са подвластни на определен тип религия и вярвания.

Ако обаче сте почитатели на свинското, може спокойно да се запътите към най-близката будка, където се продава обикновен хотдог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати