Планирай седмичното меню, ако си умна работеща жена

Домакиня

Когато работите по цял ден от понеделник до петък и се прибирате вечерта, със сигурност искате да отделите от малкото си останало свободно време, за да видите децата и любимия. Те обаче очакват от вас вкусна и топла вечеря.

Един от вариантите е да се затворите вкъщи целия уикенд и да приготвите няколко различни ястия, които да подгрявате през цялата седмица. По-удобният обаче е да използвате единия от свободните си дни и да планирате това, което ще ви трябва като хранителни продукти за през седмицата.

Напишете на лист продуктите и отидете на пазар. Старайте се да купувате неща, които могат да издържат няколко дни в хладилника, без да се развалят (малотрайните продукти купувайте и гответе в някои от почивните дни, когато не сте на работа).

За да спестите и време, и пари от пазар, започнете плана си за следващата седмица с ястия, които включват продукти, които все още не сте изразходвали - ориз, боб, леща, брашно и т.н.

Бъдете креативни - оризът може да се приготви по хиляди начини и с неизброимо количество комбинации от продукти и подправки, така че не казвайте О не, отново ориз!

По-добре го разнообразете с нещо, но се старайте да прочиствате шкафовете и да подменяте тези смятани за по-трайни продукти, от които обаче след известно време започват да летят малки пеперуди.

Готвене

Купете си грил - преди да легнете вечер, можете да овкусите месо или зеленчуци, която процедура ще ви отнеме не повече от 5 минути, и когато на другия ден се приберете от работа, за 10-15 минути на грила ще приготвите топла вечеря.

Ако пък предпочитате по-сложни ястия, но нямате време да се захванете с тях, инвестирайте в уред за бавно готвене - той може да се настройва с таймер и да готви дори докато вие сте на работа. Белите и режете компонентите за дадените ястия, слагате във вакуумирани найлонови торби и оставяте във фризера, докато не ви потрябват.

Работното ви време не бива да е оправдание за това, че не готвите.

Вашето семейство трябва да знае, че е на първо място, а това впечатление се гради най-лесно на сплотена семейна вечеря.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати