Преборете изпотяването с тези храни!

Ядене на риба
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Нищо странно няма във факта, че хората се изпотяват. Това е естествен процес в човешкото тяло, чрез който нормализираме температурата си. Чрез потните жлези човек изхвърля ненужните за организма си вещества.

Най-силно функциониращите подобни жлези се намират по дланите и стъпалата, под мишниците и на челото. Без значение от продуктите, които използвате против изпотяване или пък факта, че се къпете или миете постоянно, вие пак няма да избегнете мокрите петна по дрехите си, особено при по-горещо време.

Доказано е обаче, че определени видове храна подпомагат по-доброто функциониране на потните жлези и най-важното регулират характерната неприятна миризма, и дори и да видите, че дрехите ви все пак са мокри, то вие ще се срамувате много по-малко ако не миришете неприятно.

Процесът на изпотяване е в тясна връзка както с нервната, така и с храносмилателната система, така че промяната в ежедневните ви хранения със сигурност ще повлияе благотворно.

Първо ще започнем с храните, които трябва по възможност да изключите напълно от менюто си или пък силно да ограничите. За съжаление това са обикновени неща, с които сме свикнали в ежедневието си. Такива са: черният чай, чесън, лук, газирани напитки, кафе, люти храни.

Млечни продукти

Ако все пак искате сутрешна топла напитка без угризения можете да изпиете чаша чай от мащерка. За да се предпазите от изпотяване е препоръчително да наблегнете на риба, домати, портокали, яйца, ядки, млечни продукти и броколи. Това са и продуктите с най-високо съдържание на витамин В, калций, фибри и магнезий.

Подобни промени в хранителния ви режим може да са трудни в началото и леко неприятни, но с времето ще свикнете и със сигурност ще сте доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати