Страдате от диабет? Наблегнете на тези храни на напитки

Доматен сок

Диабетът е проблем, при който трябва да се сменят начинът на живот и режимът на хранене. Ако се направят нужните промени може да се спрат и хапчета, и инсулинът. Промяната започва като се сведат до минимум белтъчините и въглехидратите в храната за известно време, за да може да си почине панкреасът.

Така постепенно ще може да се намалят дозите инсулин и хапчетата. Зеленчуци могат да се ядат спокойно, но се спират картофите. Зеле, тиквички, зелен фасул, лук, червено цвекло, моркови, чесън е добре да има редовно на масата ви.

Важно е болните да спрат да ядат хляб. Днешният хляб няма нищо общо с този произвеждан преди години. В магазините се предлагат тестени изделия, които не само ще вдигнат захарта ви, но и ще докарат куп други болести. Всичко това е така заради брашното от ГМО пшеница, изкуствени набухватели, консерванти, ароматизатори, маргарини и други вредни съставки.

Най-ефикасен лек за диабета са пресните домати в голямо количество. Пригответе си пресен сок от домати и пийте през целия ден. Същото полезно действие има и чаят от шипка.

Чай от шипки

Ето и няколко бързи рецепти за болни от диабет:

1. Препоръчва се сутрин на гладно да се изяждат по две листенца индрише. Това се прави за 10 дни и се спира

2. Взема се кофичка гъсто кисело мляко и се смесва със сока на един лимон. Изяжда се на три пъти през деня преди всяко хранене.

3. Приготвя се една супена лъжица листа от черница и се запарва в 500 милилитра вряла вода. Пие се след като изстине и се прецеди предварително. Приема се всеки ден.

4. Последната бърза рецепта е тази. В 1 литър вода се вари 1 ч. л. семе от люцерна. Вари се за 10 минути. Оставя се да престои 1 час, после се прецежда. Пие се по три пъти на ден по 1 чашка, 15 минути преди хранене. За да сте здрави и без болести, променете своя режим на хранене и приемайте само това което е полезно за вас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати