Шоколадът - повече за мъжете и по-малко за жените!
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Шоколадът - повече за мъжете и по-малко за жените!

Шоколадът - повече за мъжете и по-малко за жените!

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1461k101k
Шоколад
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Една от най-честите мечти на жените е да могат да похапват честичко шоколад и той не само да не им вреди, но и да е полезен за тях. Оказва се, че жените могат жестоко да завиждат на половинките си, защото всъщност мъжете имат много по-голям шанс тази мечта да се осъществи за тях.

Естествено, тук не говорим за какъвто и да е шоколад, а този в най-чистата му форма - черният и леко горчив натурален шоколад. Вероятно без значение от пола, ако човек редовно консумира всякакви изкуствено подсладени шоколади - със сметана, мляко, бонбони, плодове, кремове и т.н., ефектът ще бъде далеч от желания.

Ако обаче сте мъж и заложите на редовна употреба на натурален шоколад (но в умерени количества), ще сте доволен от крайния резултат.

Причината е, че този вид десерт е богат на флаваноли, които са мощни антиоксиданти и действат ползотворно на тромбоцитите, които пък, от своя страна, улесняват съсирването на кръвта. Доказано е също така, че 1-2 парчета дневно подпомагат работата на сърцето и същевременно го предпазват от инсулт.

Животът на мъжете в повечето случаи се свързва с повече физическо натоварване от този на жените и те по-често страдат от сърдечни болести, пък и със сигурност се нуждаят и от повече енергия и сила, която може да получат от тъмните блокчета.

Черен шоколад

Друго важно нещо, което не трябва да се пренебрегва, е и фактът, че натуралният шоколад намалява и кръвното налягане, а също така намалява и риска от диабет.

Това е и заключението на хората, изследващи мощта на шоколада - повече за мъжете и по-ограничени количества за жените!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати