Великите готвачи: Чарли Тротър

Великите готвачи: Чарли Тротър
Снимка: BusinessinsiderCom
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.
Виж ››

В края на 2013 година кулинарният свят бе разтърсен и дълбоко наскърбен от новината за смъртта на един от най-големите му таланти – Чарли Тротър. Огромният талант на американския кулинар го превърна в един от малкото Велики готвачи на съвременната кухня.

Тротър налагаше модата в съвременната кулинария в продължение на няколко десетилетия, като съчетаваше по уникален начин безупречни продукти, френски техники и азиатско влияние. Със своята неуморна работа майсторът по един абсолютно убедителен начин успя да докаже, че и в САЩ има истинска гурме кухня, която може да се постави наравно с тази в Европа.

Тротър е роден в малко градче, намиращо в щата Илиниойс. Той започва главоломния си възход в кулинарията след завършването си на университета през 1982 година. В много последвали интервюта готвачът споделя, че интересът му към готвенето идва от най-ранна детска възраст. Въпреки че завършва политически науки, Тротър винаги е смятал да стане кулинар.

Открива свой ресторант, който има главоломен успех. През 1999 година дори започва да прави собствено телевизионно предаване, което има огромен рейтинг. В него той показва в детайли своите готварски техники.

Тротър също така издава 14 готварски книги, като всяка от тях се превръща в бестселър. Три от книгите са посветени към насърчаването на използването на естествени и необработени храни. Няколко от книгите са посветени на националната американска кухня.

Великият готвач набира допълнително популярност с позицията си относно въпросите на етиката в кулинарията. През 2002 година той престава напълно да използва гъши дроб в ястията, които приготвя, заради жестокостта, проявявана към животните.

Приживе Тротър отваря пет ресторанта в различни части на САЩ. Безспорно най-известният от тях е ресторант „Чарли Тротър“ в Чикаго, работил в периода 1987-2012 година. Заведението неколкократно се е класирало в топ 30 на най-добрите ресторанти в света.

Тротър умира на 5 ноември 2013 година. Намерен е в безсъзнание в апартамента му в Ню Йорк от сина му Дилън. Пристигналите на мястото медици не успяват да го спасят, а по-късно обявената причина за смъртта е удар. Въпреки това наследството на Тротър продължава да живее и днес, а книгите му все още са едни от най-четените съвременни кулинарни наръчници.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати