Тайни при готвенето на вкусни супички

Българска супа

Ето някои правила, които винаги трябва да спазваме, за да приготвим вкусни супи:

- Когато варим супи, месото се залива със студена вода, а във вряща се слагат зеленчуците и се прибавят последователно, като зависи от това, какво време им е необходимо за сваряване;

- След като супата кипне, продължаваме варенето на тих огън;

- За да не се пресекат застройките, трябва да се прибавят на тънка струя с непрекъснато разбъркване;

- За по-вкусна супа, малко преди за заври, може да пуснем в нея парче сирене с големина на орех. Зелените части на праза, лука, целината, магданоза придават много добър вкус, като се оставят да се варят заедно с корените;

- Ако сме пресолили супата, ще оправим вкуса ѝ, като оставим в нея да се варят няколко обелени сурови картофа или една добре изчистена гъба;

супа

- Когато искаме да запазим супата топла, поставяме супата в съд с гореща вода, а не направо върху печката;

- Гъбеният бульон се посолява в края на варенето, рибният - преди да заври, а месният - веднага след като заври;

- За да запазим витамините на зеленчуците, трябва да ги прибавяме, когато водата заври и да варим в затворен съд и на умерен огън. Не преварявайте;

- Когато готвим супа, трябва да нарежем зеленчуците на по-дребно, а за приготвянето на зеленчуков бульон - на едро;

- Ще избегнем утаяването на зеленчуковите кремсупи, като прибавяме към тях малко прясно мляко или при сервиране в чинията поставим парче краве масло;

- Супата от пиле ще стане по-витаминозна и по-вкусна, ако я подкиселим със сок от пресен лимон, вместо с оцет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати