Пробиотиците - добрите бактерии, без които не можем

Кисело Мляко

В храносмилателната система на човека има над 1 трилиона бактерии от над 100 различни вида. В нормално състояние и добрите и патогенните се намират в баланс.

Под влияние на инфекция, стрес, алкохол, лошо хранене и други може да се промени това равновесие и количеството на добрите бактерии да се намали за сметка на лошите.

Симптомите са газове, подут стомах, запек или диария. Ако този дисбаланс не се лекува може да стане хронично и сериозно да се наруши имунната система, а това води до заболяване.

Лактобацилите са само едни от многото добри бактерии. Те имат доказано полезна роля в разграждането на протеините и мазнините в храната и спомагат за усвояването на много минерали, аминокиселини и витамини, необходими за организма.

Пробиотиците, съдържащи лактобацили, помагат за съществуването на необходимия баланс. Пробиотици, съдържащи лактобацили и бифидобактерии, под различна форма са използвани с векове.

Доказано е че основна причина за стареенето на организма са така наречените токсини. С приемането на храни, съдържащи лактобацили, като млякото например, се забавя този процес на стареене.

Здрав Стомах

Доказано е че пробиотиците имат сериозно значение за здравето, защото:

1. Подобряват имунната система;

2. Имат антимикробен ефект при борба с патогенните в храносмилателната система;

3. Помагат при лечение на диария при малки деца или такива причинени от стрес или антибиотично лечение;

4. Имат значение за намаляване лошия холестерол и допринасят за предпазване от остеопороза и диабет;

5. Помагат за лесно усвояване на витамини, минерали и аминокиселини;

6. Спомагат за изчистването на кръвта от токсини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати