Гответе вкусно и лесно: Пилешки бутчета с коричка ала Жак Пепен

Пилешки бутчета

Самият Жак Пепен, прочутият френски кулинарен факир, споделя че готвенето трябва да доставя удоволствие, а определено не е никак приятно да прекарваш по няколко часа до фурната. Специална и елегантна вечеря може да бъде приготвена и за най-кратко време и то само с намиращите се в хладилника продукти, без да се налага да търсите скъпоструващи и неизвестни никому съставки.

Ето защо тук ще Ви предложим именно такава лесна за изпълнение рецепта, ако разполагате с пилешки бутчета и се чудите какво да предприемете с тях. Само е важно да споменем, че макар Жак Пепен обикновено да маха кожата на бутчетата с цел ястието да не стане прекалено мазно, в случая ги приготвя с кожа, за да могат те да придобият приятна леко хрупкава коричка.

А ето я и самата рецепта:

Пилешки бутчета с коричка с гъбен сос

Необходими продукти за 4 порции: 800 г пилешки бутчета, 1 ч.ч. накълцан кромид лук, 1 1/2 с.л. едро нарязан чесън, 3 ч.ч. измити и нарязани печурки, 1/3 ч.ч. бяло вино, няколко стръка див или обикновен зелен лук за украса, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: За да стане месото готово по-бързо, е добре да разрежете всяко бутче с остър нож от двете страни на костта. Разрезът да е около 1 см. Освен това премахнете излишната кожа, която се намира по краищата на бутчета, но останалата нека си стои.

ала Жак Пепен

Овкусете месото със сол и черен пипер според вкуса Ви и подредете бутчетата в тиган с кожата надолу. Много е важно тиганът, който използвате, да е с незалепващо покритие и да има капак, който да му приляга плътно. Поставете тигана на силен огън, захлупете бутчетата и ги пържете в собствената им мазнина, докато придобият златист вид.

След това прехвърлете месото в тава и го сложете да се запече в предварително загрята на 70 градуса фурна.

В тигана, в който сте пържили пилето, запържете гъбите, лука и чесъна и добавете виното. Изчакайте 1 мин, за да се сгъсти сосът. Пригответе 4 чинии, изсипете малко от соса, поставете по 1 бутче в тях и го залейте с останалия сос.

След това просто се насладете на ястието, което освен че ще е вкусно, няма да Ви е коствало и много време.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати