Вижте кои са най-полезните билки с антибиотично действие

Вижте кои са най-полезните билки с антибиотично действие

При инфекции и лечение на проблеми с дихателните и пикочните пътища, при стомашно-чревни заболявания има един вид растения и билки, които предлагат ефективна защита със своето антибиотично действие.

Мащерката, риганът, лайката и салвията са едни от тях. Благодарение на съдържащите се в мащерката етерични масла тимол и карвакрол, тя притежава не само силно антибактериално, но и антивирусно действие. Тя е спазмолитик има и стимулиращо храносмилането действие. Риганът има почти същото действие. Лайката има противопростудно, антимикробно и неутрализиращо токсините действие.

Салвията е друга полезна билка с антибактериално действие. Употребява се най често при инфекции на гърлото и устната кухина. Тези лечебни билки можете да употребявате по два начина - под формата на чай или изцеден сок.

Други растителни антимикробни храни са лукът и чесънът. Още Луи Пастьор е открил, че чесънът има антибиотично действие, полезен е и при гъбични инфекции. Основната му съставка алицин принадлежи към един от най широкоспектърните антибиотици в растителния свят. Те са в състояние да ви помогнат при всички инфекции като бронхит, грип и синузит.

Сродните на чесъна видове като лук, праз лук, арпаджик или левурда също съдържат подобни активни съставки и имат сходни свойства, но не са толкова силни колкото чесъна. Да не забравяме и червената боровинка. Тя помага най вече при пикочни инфекции и проблеми с пикочния мехур.

Вижте кои са най-полезните билки с антибиотично действие

Червената боровинка предотвратява прикрепването на бактериите по зъбите и осигурява много добра профилактика при зъбни отлагания. Можете да ги консумирате както пресни, така сушени или на сок. Ползвайте билките и растенията от природата, те ще ви дарят здраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати