Десет храни и подправки, които са идеални за летен детокс!

Десет храни и подправки, които са идеални за летен детокс!

Храните, които ще изброим в следващите редове, подобряват храносмилането и метаболизма. Те премахват токсините и укрепват имунната система.

1. Ябълки - те са богати на витамини, минерали, фибри и фитохимикали. Всички те участват в детоксикацията. Ябълките са богати и на пектин, които пречиства металите в тялото ни.

2. Бадеми - те са богати на калций, протеини, магнезий и фибри. Бадемите пречистват червата и намалят кръвната захар.

3. Босилек - богат е на антиоксиданти и терпеноиди. Той подобрява храносмилането и детокса. Предпазва черния дроб и подобрява функцията на бъбреците.

4. Зеле – съдържа сяра, която помага на отделителната система да изхвърли токсините. То е богато на индол-3-карбинол, което спомага за спиране на растежа на раковите клетки.

Десет храни и подправки, които са идеални за летен детокс!

5. Глухарче – коренът от глухарче филтрира токсините, като подобрява дейността на панкреаса. Глухарчето е богато на фитонутриенти, минерали и антиоксиданти, които пречистват храносмилателния тракт и подобряват дейността на черния дроб.

6. Копър – богат на фибри, витамин С, витамин В и фолат. Подобрява храносмилането и укрепва имунната система. Предпазва от рак на дебелото черво.

7. Чесън – богат на сяра. Той е подходящ за детоксикация. Съдържа антибиотични свойства, които укрепват имунитета и има оздравителен ефект.

8. Лимон- той отделя ензими, които спомагат токсините да се превърнат във водоразтворими вещества. Така по-лесно се изхвърлят токсините. Лимонът помага за пречистване на черния дроб.

9. Магданоз - богат на витамини и бета–каротин. Има диуретично действие и защитава бъбреците и пикочния мехур.

10. Куркума – тя е богата на антиоксиданти и куркумин, от него идва и жълтия й цвят. Куркумата е идеална за прочистване на токсините. Тя предпазва от хранителни проблеми и болести на черния дроб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати