Ключът за дълголетието е в тези 5 храни!

Здравословна храна

Най-добрия път към дълголетието е здравословното хранене. Ще ви предложим 5 суперхрани, които забавят процеса на стареенето, регулират кръвната захар и засилват имунната система. Те предотвратяват натрупването на вещества, които причиняват болести и Ви карат да се чувствате зле. Според проучвания всички болести идват от храната и главата. Ако често консумирате здравословна храна ще сте здрави и щастливи.

Черен шоколад

Поради наличието на вещества, които се съдържат в какаото, шоколадът подобрява дейността на мозъка. Изследвания доказват, че помага за лесно запомняне на дадена информация. Черният шоколад съдържа флавонол, който намалява риска от заболяване на сърдечно-съдовата система.

Чесън

Чесънът е богат на витамин С, който кара тялото Ви да изгражда имунитет. Съдържа антиоксиданти, подобрява дейността на сърцето. Поради наличието на селен в него, той е мощно средство срещу борбата със свободните радикали.

Риба

Прясна  храна

Рибните деликатеси освен вкусни са и много полезни. Имат богато съдържание на омега-3 мастни киселини. Те са много полезни, спират стареенето на клетките. Консумирането на риба регулира кръвното налягане и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Ядки

Суровите ядки влизат в графа суперхрана. Едва няколко сурови ядки на ден Ви предпазват от болести и Ви карат да се чувствате добре. Ядките са богати на витамини, протеини и полезни мазнини. Те предпазват от доста болести, но най-вече от болести на сърдечно-съдовата система.

Горски плодове

Тези малки вкусни плодове са една от най-полезната храна, която човек с удоволствие може да консумира. Горските плодове са пълни с антоцианини, които предпазват от някои видове рак. Съдържат много витамини, антиоксиданти, които пък повишават имунитета и се грижат за дейността на мозъка.

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати