Гуава - суперплод с невероятни свойства

Гуава

Един необикновен плод, богат на хранителни вещества, основна съставка в неустоими конфитюри, популярен като amrood на хинди и научно известен като Psidium Guajava. Това е гуава.

Този удивителен плод е изключително богат на ликопен, витамин С и антиоксиданти, които са полезни за кожата. Плодът също е богат на манган, фолиева киселина и калий. Консумирайки гуава, ще държите доктора далеч от себе си. С опияняващия си силен и сладък аромат, този плод е популярен не само заради различния си вкус, но и заради ползите за здравето, които предлага.

Подобрява имунитета

Гуава плод е един от най-богатите източници на витамин С. Той съдържа четири пъти повече витамин С от съдържанието на същия витамин в портокалите. Това спомага за подобряване на имунитета и предпазва тялото от общи инфекции и патогени. Също така намалява вероятността от скорбут, където причината е дефицитът на витамин С.

Полезен е за диабетици

Един прием ден на гуава може да помогне на пациентите, които страдат от диабет. Има високо ниво на диетични фибри. Гуава помага да се контролира усвояването на захар от тялото. Проучванията показват, че консумацията на този супер плод може да помогне за предотвратяване на наличието на диабет тип-2.

Плод Гуава

Намалява риска от рак

Високото съдържание на витамин С и полифеноли в гуавата действат противораково и антитуморно на организма. Маслото, съдържащо се в листата, е с антипролиферативни вещества. Използва се в съвременните лекарства за намаляване на туморните образувания.

Грижи за мозъка

Друга полза на гуавата е наличието на B3 и B6 витамини, витамин Е. Витамин B3, който е известен също като ниацин, увеличава притока на кръв. Той също така стимулира когнитивната функция. Витамин B6 пък е чудесен за функцията на нервите. Ето защо, яжте гуава за по-добра концентрация и фокусиране.

Осигурява релаксация

Гуава съдържа магнезий, който помага на мускулите и нервите в човешкото тяло да се отпуснат от стресиращия и изморителен ден. Отлично средство за борба със стреса! Повишава вашата енергия и работоспособност!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати