Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-откачените ястия, които няма да ви се иска да опитате

Най-откачените ястия, които няма да ви се иска да опитате

Палачинка с кръв

Бихте ли опитали пържена тарантула, поръсена с карамел? А задушени скакалци в специални подправки и сосове? Повечето хора ще кажат едно твърдо Не. Все пак малцината, престрашили се да опитат някои от най-откачените ястия на Изтока, казват, че те са изключително вкусни, въпреки неприятния си външен вид и продуктите, използвани в направата им. Ето и няколко примера.

Свински палачинки (Швеция)

В скандинавската страна се приготвя една по-различна версия на палачинките. Наричат се блодплетер и се приготвят подобно на традиционните с изкюичение на продуктите. Вместо мляко шведите ползват свинска кръв. Нужно ви е и ръжено брашно, меласа, лук и масло.

Панирана гърмяща змия (САЩ)

Това необичайно ястие е изключително популярно в югозападната част на САЩ. Вкусът му напомня на този на жабешките бутчета. Специалистите съветват първо месото на змията да се свари добре, а след като изстине, да се панира. Панирането става, като месото се потопи в разбито яйце и се покрие със смес от галета, люти сухи подправки и сол.

Сиакро (Япония)

Сикаро е изключително популярен десерт в Япония, който почти сигурно никога няма да успее да набере популярност в Европа. Приготвя се от добре разбита със захар семенна течност на риба балон. Все пак според опиталите го сикаро представлява много богат маслен крем.

Пържена свинска кръв (Унгария)

В Унгария, когато прасето се заколи, кръвта му се събира и се изпържва с много лук, сол и черен пипер. Ястието се сервира топло за закуска с току-що опечен хляб.

Санакжи (Корея)

Санакжи

Санакжи е свежо предястие, което не всеки би се осмелил да опита. Смятаното за деликатес ястие представлява гърчещи се прясно нарязани бебета октоподи, поръсени със сусам и масло.

Кивиак (Гренландия)

Кивиак
Снимка: Pinterest

Кивиак представлява деликатесно ястие в Гренландия. За неговото приготвяне е нужна кожа от тюлен или морж, в която се поставят стотици птици, след което кожата се зашива и затрупва с камъни и се оставя да престои за седем месеца. Птиците буквално ферментират. Ястието се консумира на рождени дни и сватби.

Дракон в пламъка на желанието (Китай)

Името на това ястие звучи повече от впечетляващо и е местен специалитет в Пекин. Всичко е много колоритно и очарователно, докато нещастният турист, поръчал ястието, не види, че са му сервирали в голям поднос добре опечен пенис от як.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest