gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Паника в кухнята - нямам време!

Паника в кухнята - нямам време!

Готвене

Много хора обичат тръпката от подготовката на вкусни и здравословни ястия, които да поднесат на семействата си, но с прекалената работа, деца и други ангажименти, намирането на време за създаване на такива ястия може да бъде трудна задача. На всички ни се е случвало да казваме - нямам време, днес няма да готвя!

С малко планиране можете да се подготвите разкошно за една идеална семейна вечеря. Ето няколко съвета, за да спестите време и да се насладите на любимите си храни.

Планиране - Малко планиране на задачите ви и изготвяне на дневен ред прави всичко различно и спестява много време. Започнете с избор на ден от седмицата, в който да посетите магазин за хранителни стоки. Запасите не са една от най-добрите възможности, но когато разчертаваме времето, те са наложителни.

Напишете списък с всичко, което ви е необходимо, и отделете половин час да напазарувате стабилно. На следващо място е създаването на план меню за всяка вечеря за дните от седмицата.

Направете плана още по лесен, като включите членовете на вашето семейство, позволявайки на всеки от тях да си избере любимо ястие за една от вечерите. Това ще развълнува и децата и може да доведе до допълнителни помощници, които освен че ще се забавляват, ще ви заместят в някои дребни и прости процедури.

Приготвяне на ястия

Oрганизирайте вашата кухня. Нищо не забавя готвача и не го дърпа надолу повече от ровичкането за инструменти, съдове и продукти. Започнете организирането ударно с продуктите, извадете ги на едно място, вземете често използваните инструменти, нека бъдат в близост до работното ви място. Поставете съдовете на работния плот и спестете времето си.

Инвестирайте в уреди - някои уреди правят работата на готвача много по-лесна. Една инвестиция в бърз котлон отваря един нов свят за ястията, които изискват само няколко малки стъпки.

Отпуснете джоба си ако е възможно и похарчете малко пари за разнообразни полезни кухненски помощници, които спестят време, усилия и енергия и на практика действат вместо вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати