Трябва да сте луди, ако още претопляте полуфабрикати в микровълнова!

микровълнова
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Полуготовите храни, претоплени в микровълнова фурна, могат сериозно да застрашат здравето, алармират експерти. Причината е в канцерогенните токсини, които се отделят от пластмасовата опаковка, в която обикновено са пакетирани полуфабрикатите. Отделно от това натрупването на тези изключително опасни токсини в организма може сериозно да повлияе на концентрацията, нивата на енергия и съня.

Канцерогенните токсини, отделящи се от пластмасовите опаковки, сериозно застрашават храносмилателната, сърдечно-съдовата и имунната системи. Те имат изключително вредно влияние върху плодовитостта, хормоналния баланс, кръвното налягане, настроението и либидото.

Отделно от това така наречените микровълнови ястия са с по-ниска хранителна стойност и често съдържат високи нива на захар, сол, химикали и консерванти.

Също така проучвания показват, че в приблизително 80% от предлаганите полуготови ястия съдържащите се продукти са ГМО и в тях липсват органични или свободно отглеждани съставки и добавки.

Ако след всичко това още не сте се отказали от полуготовите ястия, то поне ги поставете в стъклен съд и тогава ги претоплете в микровълновата фурна.

Дори и да не сте почитател на полуфабрикатите, редица експерти от години предупреждават, че самото присъствие на микровълнова печка в дома застрашава здравето, защото създава огромна опасност от рак.

Последните изследвания показват, че при хората, които се хранят с храна, преминала през микровълнова печка, се наблюдават сериозни нарушения в кръвта, като кръвната картина показва значително влошаване на хемоглобина и левкоцитите.

Полуфабрикати

Всяка микровълнова печка се явява източник на електромагнитното радиационно излъчване, което разрушава храната и я превръща в опасен органично-отровен и канцерогенен продукт, казва доктор Лита Ли от Медицинския факултет в Харвард.

Излъчването от микровълновите печки води до разрушаване и деформиране на молекулите на храната и до образуването на нови съединения (наречени радиолитни), които са непознати и на човека, и на природата.

Поради използваната при процеса сила клетките всъщност се разрушават и така се неутрализират електрическите потенциали – самия живот на клетките – между външната и вътрешната страни на клетъчните мембрани. Увредените клетки стават лесна плячка на вируси, гъбички и други микроорганизми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати