Храните, които никога не трябва да се държат в хладилника!

Храните, които никога не трябва да се държат в хладилника!

Домати
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - бял
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - бял
11.00 лв.
Виж ››

Макар и да не звучи логично, хладилникът не е най-доброто място за съхраняване на различните видове хранителни продукти. Когато поставите някои храни в него, те губят вкус, текстура, аромат и дори хубавия си външен вид, когато повърхността им почернее. Пример за това са босилекът, кафето, хлябът и динята. Представяме ви храните, които никога да не съхраняваме в хладилника.

Домати

Колкото и странно да ви звучи, доматите не бива се съхраняват в хладилника. За да се убедите, направете експеримент. След като си закупите от зеленчука, поставете един домат в хладилника, а другия оставете извън него. След един ден ги изпробвайте и ще разберете, че този, който не е съхраняван в хладилника, ще има по-добър вкус. Това се дължи на факта, че студеният въздух спира процеса на зреене. Ниската температура също променя структурата на доматите. Дръжте доматите извън хладилника и пазарувайте количества, които сте сигурни, че ще можете да изядете.

Босилек

Въпреки че вече в много хладилници има отделения за съхраняване на свежи подправки, изследванията показват, че това не е добре за босилека. Съхранена там, подправката ще поеме всички миризми на продуктите в хладилника и качеството й ще падне. За да съхранявате босилек, поставете го в чаша вода, като цвете.

Картофи

Картофи

Ако поставите картофи в хладилника, ниската температура ще превърне нишестето им в захар и те ще заприличат на варени. Най-добрият начин за съхранение е в хартиен плик на хладно в килера или в мазата, ако е суха.

Хляб

Много хора смятат, че ако поставят хляба в хладилника, неговите качества ще се съхранят по-дълго. Това обаче не е вярно. Ниската температура ще накара нишестето в него да кристализира много по-бързо и това значително ще намали вкусовите му качества.

Кафе

Кафето, подобно на босилека, има свойството да поема всички миризми на другите продукти от хладилника. Най-добрият метод да съхраните неговия силен и свеж вкус е да го държите в добре затворен съд в тъмен шкаф.

Диня

Диня

Изследвания са установили, че дините, съхранявани извън хладилниците, имат много по-силен антиоксидантен ефект и значително по-добри вкусови качества.

Банани

Бананите са тропически плодове и затова ги съхранявайте на топло. Поставени в хладилника, бананите почерняват, а процесът на зреене в тях спира.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати