Бабините гозби са хит в капанчетата по родното Черноморие

Супа

Все повече заведения по морето включват в менюто си евтини народни ястия. Така те успяват да привлекат туристите, които не са на морето с пакет ол инклузив.

Туристите, които са избрали да почиват в семейни хотели, вили и квартири, обикновено търсят по-изгодни оферти за ядене. Затова се спират на домашно приготвените манджички, а не на гурме ястията и скара.

Най-натоварено е по обяд. Тогава правим няколко тави с домашни ястия, а за тях се извива опашка, разказват готвачи от заведенията по морето, които редовно приготвят гювеч, боб, леща.

По този начин човек може да засити глада си качествено и то само за 4-5 лева. Освен яхниите се търсят още и супичките, разказват от заведение на плажа в Созопол пред Стандарт.

Оказва се, че малките заведения по плажната ивица, които предлагат дребна риба и друго евтино хапване, винаги са пълни с клиенти. А оборотът им се крепи основно на пържените картофи и цацата.

Плажно заведение

Посетителите предпочитат сафрид, попчета и прясна гръцка риба, разкрива местен ресторантьор.

Освен евтините яхнийки хит това лято са и палачинките по морето. Бройката излиза между 2.50 и 4.00 лева, като за тази сума клиентът получава голяма палачинка с вкусен пълнеж.

Вариант за леко хапване по морето продължават да бъдат плодовете и така наречените „млечни бухалки“, които продавачите на царевица промотират разпалено. Обикновено купичка с грозде или портокали излиза към 2-3 лева.

Заведенията в големите курорти обаче срещат все по-голяма трудност да напълнят масите си заради близките хотели, предлагащи пакета ол инклузив. За да привлекат клиенти, те прибягват до жива музика, караоке или някакво друго шоу.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати