Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Бабините гозби са хит в капанчетата по родното Черноморие

Бабините гозби са хит в капанчетата по родното Черноморие

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Супа

Все повече заведения по морето включват в менюто си евтини народни ястия. Така те успяват да привлекат туристите, които не са на морето с пакет ол инклузив.

Туристите, които са избрали да почиват в семейни хотели, вили и квартири, обикновено търсят по-изгодни оферти за ядене. Затова се спират на домашно приготвените манджички, а не на гурме ястията и скара.

Най-натоварено е по обяд. Тогава правим няколко тави с домашни ястия, а за тях се извива опашка, разказват готвачи от заведенията по морето, които редовно приготвят гювеч, боб, леща.

По този начин човек може да засити глада си качествено и то само за 4-5 лева. Освен яхниите се търсят още и супичките, разказват от заведение на плажа в Созопол пред Стандарт.

Оказва се, че малките заведения по плажната ивица, които предлагат дребна риба и друго евтино хапване, винаги са пълни с клиенти. А оборотът им се крепи основно на пържените картофи и цацата.

Плажно заведение

Посетителите предпочитат сафрид, попчета и прясна гръцка риба, разкрива местен ресторантьор.

Освен евтините яхнийки хит това лято са и палачинките по морето. Бройката излиза между 2.50 и 4.00 лева, като за тази сума клиентът получава голяма палачинка с вкусен пълнеж.

Вариант за леко хапване по морето продължават да бъдат плодовете и така наречените „млечни бухалки“, които продавачите на царевица промотират разпалено. Обикновено купичка с грозде или портокали излиза към 2-3 лева.

Заведенията в големите курорти обаче срещат все по-голяма трудност да напълнят масите си заради близките хотели, предлагащи пакета ол инклузив. За да привлекат клиенти, те прибягват до жива музика, караоке или някакво друго шоу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest