Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Месо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалорично

Месо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалорично

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7212k
Месо от щраус

Месото на щраус се отнася до екзотичните продукти, въпреки че с всеки ден става все по-популярно. Днес има ферми, които са ангажирани в отглеждането на тези птици в много части на света.

Една година след раждането им щраусите могат да бъдат изпратени за клане. Особено популярно е месото и e много консумирано на територията на Азия и Европа.

В повечето случаи магазините са заредени с щраусови бедра от домашни птици, което месо е с червен цвят.

По външен вид, този продукт много прилича на телешко месо. При рязане от краката на домашните птици могат да се получат до 30 кг месо. Този продукт принадлежи към най-високата категория меса.

Щраусовото месо е богато на протеини, което е важно за нормалното функциониране на организма. Месото е също с малко количество холестерол. В съставa на щраусовото месо е включен калий, който нормализира кръвното налягане, и също така подобрява сърдечно-съдовата система.

Трябва също така да се каже, че този продукт е с ниско съдържание на калории, така че можете лесно да го включите в диетата си, без да се страхувате за фигурата си.

Щраусово месо

Препоръчително е ястията от това месо да се консумират от хора, които имат сърдечна недостатъчност, диабет, анемия и проблеми с кръвното налягане.

Този продукт помага на човек да се възстанови по-бързо в следоперативен период, както и след тежко заболяване. То подобрява и храносмилателната система. Структурата на този продукт включва и други витамини и минерали, които имат положителен ефект върху целия организъм.

Месо на щраус може да се приготвя както всички други птици.

То се поддава на различна термична обработка: пържене, варене, задушаване, печене, и др.

От щраусовото месо може да се направят и леки закуски и салати.

Щраусовото филе също може да бъде интересна плънка при приготвяне на бургери и сандвичи. Месото става на пържоли и медальони, съчетава се перфектно с всякакви странични ястия, например със зърнени храни, тестени изделия и т.н.

Най-добрата добавка за щраусово се считат плодовете, зеленчуци, ядки и морски дарове. За промяна на вкуса на месото се използват различни подправки и маринати.

За да се запази сочността на продукта, се препоръчва да се готви при температура не по-висока от 60 градуса.

Щраусово месо може да доведе до откриване на индивидуална непоносимост на продукта, затова бъдете внимателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest