gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Любимите ви храни, които са бомба от мазнини

Любимите ви храни, които са бомба от мазнини

Сирена

Експерти алармират в последните няколко години, че случаите на диабет сред населението са се увеличили приблизително с 40%. Въпреки твърденията, че голяма вина за това имат напрегнатият начин на живот и стресът, все още болшинството от лекарите смятат, че основната причина за коварната болест е храната, която консумираме.

Противно на очакванията обаче все по-голяма популярност набира теорията, че след комбинацията на храни с високо съдържание на мазнини и ниско количество на въглехидрати може да се предпазим от диабет. Благодарение на тази специфична диета се поддържа стабилно ниво на хормона инсулин, което от своя страна запазва нормалното функциониране на организма.

Доскоро повечето хранителни режими категорично забраняваха мазнините. Все повече проучвания обаче доказват, че не е добра идея да се лишава организмът от каквато и да е група хранителни вещества. За да сме здрави, просто трябва да се прави подходяща комбинация между отделните храни по най-добрия за тялото начин.

Точно по тази причина фактът, че консумацията на храни с високо съдържание на мазнини може да ви накара да отслабнете, ще прозвучи за някои хора като пълна измислица, докато за други е най-радостната новина. Ако сте от вторите, представяме ви любимите ви храни, които са бомба от мазнини, но няма да ви накарат да напълнеете.

Сърца в масло

Има много хора, които обичат сърца, но не ги консумират, защото ги смятат за вредни. Всъщност, ако се приемат без въглехидрати, те помагат за редуциране на теглото.

Телешки език

Телешки език

Езикът в масло се счита за деликатес, който може да намерите в почти всяко заведение. Той се приготвя и изключително лесно за тези, които обичат да готвят.

Свински пръжки

Свинските пръжки, естествено, имат огромно съдържание на мазнини. Те обаче са изключително полезни заради животинските мазнини в тях. Консумацията им засилва метаболизма и води до отслабване.

Животинска сметана

Обичате животинска сметана? Полезна е, хапвайте на воля. Трябва обаче да се ограничавате в случая от всякакви други продукти, които не съдържат животинска мазнина.

Сирена с високо съдържание на мазнини

Сирената са храна, която може да хапвате по всяко време. Те са богат източник на мазнини особено овчето, козето и биволското.

Ако решите да преминете към този режим, трябва да ограничите всичко, което не съдържа животински мазнини, освен зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати