Най-добрата терапия срещу запек: 100 грама сини сливи на ден

Сини Сливи

И все пак, състоянието на храносмилателната ни система може да играе важна роля за нашето общо благосъстояние. Храносмилането е начинът, по който тялото разгражда храната, и това е чувствителен физически процес: ако загуби ритъма си, цялото тяло страда и последиците не са никак приятни.

Съвременният начин на живот - заседнал на някои работни места, недостатъчно упражнения и физическа активност, консумацията на обработени храни и стресът в допълнение могат да повлияят на чревната дейност пагубно.

С течение на времето бавното храносмилане може да се превърне в хроничен проблем. Това може да доведе до психични разстройства като тревожност и физическа - като подуване, запек и диария.

В продължение на векове сливите и техният сок са свързани с храносмилателната система и нашето здраве. И днес някои научни изследвания в областта на сушените сини сливи са в подкрепа на здравето ни. Проучването е установило, че сливите подпомагат нормалната функция на червата като фибри /добавки/. Сливите са считани за терапия от първа степен, когато става въпрос за запазване на чревния баланс.

Сливите и техният сок съдържат сорбитол, който действа като гъба, която е способна да привлича и задържа вода. Но не всичко от сорбитола се усвоява напълно, което е също толкова полезно! Сините сливи съдържат и фибри.

Според Европейския орган за безопасност на храните консумацията на около 100 грама сини сливи на ден помага да се запази нормалната функция на червата. Разбира се, важно е да има една балансирана диета и активен начин на живот.

Сливи

Ако храносмилателната ви система работи под оптималните прагове, причините могат да бъдат няколко. Потенциално има много решения на проблема и разбира се в това число влизат и сините сливи, включени в диетата. Тези плодове са отличен начин за отстраняване на проблема.

Сините сливи могат да се консумират от цялото семейство - от деца, бременни жени и възрастни хора. Плодът е идеалното допълнение към здравословна и балансирана диета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати