5 чаши чай на ден пазят от тумори

Чай

За да нямате притеснения от рода, че тумори може да се появат в мозъка ви, пийте най-малко по 5 чаши чай или кафе ежедневно.

Това съветват учени от лондонския Импириъл колидж, цитирани от вестник "Дейли мейл".

Ако спазвате съвета им, рискът от мозъчни тумори ще се снижи с 40 процента.

Лекарите са изследвали 300 жени и мъже с глиом. Това е вид рак, който най-често се развива в мозъка. Сравнявайки навиците им за пиене на кафе или чай с тези на здрави хора, те установили, че пиещите по 5 или повече чайове или кафета дневно, по-рядко боледуват от рак.

Англичаните установили също така, че ефектът на чая и кафето е по-добре изразен при мъжете. Но засега нямат обяснение защо това е така.

Как учените обясняват връзката на двете напитки с мозъчните тумори? Те смятат, че чаят и кафето намаляват доставянето на кръв в мозъка. По този начин туморите се лишават от високите нива на кислород и хранителни вещества, от които имат нужда, за да се развиват.

Учените от Импириъл колидж уточняват, че същия ефект не се наблюдава при безкофеинови кафе и чай.

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мсм
мсм
30.03.2013 23:30
пълни глупости - прочетете малко за алкално-киселинният баланс на кръвта, за нобеловият лауреат др.Варбург и неговото откритие - туморите нямат нужда от кислород, той ги убива, те живеят в киселинна, бедна на кислород среда, а нормалните клетки имат нужда от алкална богата на кислород среда. То бива дивотии, бива, ама...
4
2