Шах и мат за Кока-Кола! Откриха 370 кила кокаин в техен завод

Кока-Кола

В завода на Кока-Кола до френския град Марсилия бяха намерени 370 килограма кокаин. Наркотикът е укриван в контейнер за портокалов сок, а стойността ми е около 50 милиона долара.

Предполага се, че веществото е пристигнало във Франция от Коста Рика, но засега това не може да бъде потвърдено, тъй като разследването все още продължава, съобщава Франс прес.

Установено е само, че контейнерът е пристигнал на 26 август.

Все още няма арестувани, а следствените власти в Марсилия се опитват да проследят произхода на опиата.

Фабриката на Кока-Кола, чието производство във Франция се намира в близост до град Син на Средиземноморското крайбрежие, произвежда концентрати за различни напитки.

От Кока-Кола не са коментирали открия в един от най-големите си заводи кокаин, но спекулациите го свързват с излезли данни от 1886 година, които твърдяха, че към оригиналната си рецепта за безалкохолна напитка компанията добавя кокаин.

Кокаин

Лидерът по производство на безалкохолни напитки тогава отрече това твърдение и заяви, че към продуктите им никога не са били добавяни упойващи вещества.

Прокуратурата в Марсилия е започнала разследване от сряда за разследване на незаконния трафик на наркотици в страната.

Голямото френско пристанище е един от сериозните центрове на организираната престъпност във Франция, която се занимава и с доставката на дрога за континента.

Опиатите идват тук предимно по морски път от големите наркокартели в Южна Америка – Колумбия, Мексико и други страни от Латинска Америка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати